Marieke van den Broek is genomineerd schoonheidsspecialist van het jaar 2020

Vandaag, op 17 januari 2020, is bekend geworden dat de 37-jarige Marieke van den Broek is genomineerd als schoonheidsspecialist van het jaar bij de prestigieuze vakwedstrijd ‘Beauty Awards’. Marieke heeft een salon in Vught, Vissers Beauty, en is uiteraard trots op de nominatie: “Ik ga en sta voor kwaliteit en dat mag de wereld zien. Het feitelijk winnen van de award zou fantastisch zijn maar voor mij is de nominatie al een kroon op mijn werk. ”

 

De vakwedstrijd

De Beauty Award wordt georganiseerd door de Beauty Trade Professionals ter promotie van het professionele imago en kwalitatieve kernwaarden van de schoonheidsbranche. De Beauty Award is dan ook dé vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten. De Beauty Awards zijn prijzen die door een onafhankelijke vakjury uit de professionele beautybranche worden gegeven aan de beste schoonheidsspecialisten en schoonheidssalons van Nederland. In de jury zitten vakspecialisten Périne Heerooms, Corné Hendrikx, Marianne van den Broek (juryvoorzitter) en Betty van den Braber. Daarnaast kijkt Cathelijne Cras mee als marketingspecialist. Een Beauty Award winnen is een droom van veel beautyprofessionals: het laat zien dat je over vele vaardigheden beschikt, buiten je vak techniek. Denk bijvoorbeeld aan PR/marketing, ondernemen, organisatievermogen, bedrijfsvoering en commercieel inzicht.

 

Procedure

Hoe werkt een dergelijke vakwedstrijd? “In september 2019 kon je je aanmelden. Je ontving vervolgens een reglement op basis waarvan je je inzending maakt. Deze inzending omvat circa 50 vragen inzake het vak, je salon, je werkwijze, je ambities en hoe je je profileert als ondernemer. Na de sluitingsdatum medio oktober werd een eerste selectie gemaakt van salons die een bezoek van de Mystery Guest konden verwachten. Ik heb medio november een bezoek gehad en vandaag, vrijdag 17 januari, werden de nominaties bekend gemaakt,” aldus Marieke. Van den Broek dingt mee naar de award ‘beste schoonheidsspecialist regio Zuid’. De winnaars van de Beauty Award worden tijdens een spectaculaire gala-avond op zondag 19 april in NBC Nieuwegein bekend gemaakt.