Vakwedstrijd Beauty Award: Schoonheidsspecialist van het jaar

Vakwedstrijd Beauty Award: schoonheidsspecialist van het jaar!

Marieke van den Broek doet mee aan de vakwedstrijd ‘schoonheidsspecialist van het jaar’. Superspannend! Lees hier haar voorwoord van haar inzending.

 

“Wanneer je naar een bloem kijkt, naar de kleur, zonder er een naam aan te geven, zonder voorkeur of afkeur, zonder op wat voor manier ook een scherm tussen jezelf en dat ding dat je als bloem ziet, te schuiven, zonder het woord, zonder gedachte, dan heeft de bloem een uitzonderlijke kleur en schoonheid.” -Krishnamurti-

SPECIALIST

Hier gaan we dan. Ik doe het echt. Ik ben vastberaden. Het is tijd om de wereld te laten zien waar ik voor ga en sta. Waarom nu? Omdat ik er nu van overtuigd ben dat ik er klaar voor ben. Ik ben op het punt gekomen waar ik al jaren hard voor werk. Uiteraard leer ik nog iedere dag. Graag zelfs. Maar ik vind dat ik nu vol overtuiging durf te zeggen dat ik echt een schoonheidsSPECIALIST ben. Ik ga en sta voor kwaliteit. Geen poespas. Geen blabla. Ik weet waar ik het over heb. En daar ben ik trots op. En dat mag de wereld zien.

Verzorging is de beste foundation

Waar ik vandaan kom? Laat ik het anders zeggen: al van jongs af aan wil ik mensen mooi(er) maken, dat heb ik ook jaren gedaan in dienst van diverse privéklinieken. Dit met belangrijke noot dat ik ieder mens mooi vind. Ieder mens is uniek. Maar ik zie direct voor me hoe iemand nog mooier kan worden. Niet met make-up. Alhoewel dat soms ook prachtig kan zijn. Maar ik kijk altijd naar huidverbetering en huidverjonging. En dan gaan voor het meest optimale resultaat, het liefst zonder cosmetische ingrepen. Want ik weet dat dat kan. Wat mij betreft is verzorging de beste foundation. Enkel dan kan de natuurlijke schoonheid optimaal tot bloei komen. En iedere keer opnieuw als ik blije gezichten van klanten zie, die trouw mijn regime opvolgen, dan ben ik oprecht gelukkig.

Om echt een schoonheidsSPECIALIST te kunnen zijn volg ik met grote regelmaat diverse specialisatiecursussen en wil ik alles weten over producten die ik gebruik, zoals bijvoorbeeld de werking van ingrediënten. Daarnaast blijf ik voortdurend op zoek naar de beste behandelmethodes en apparatuur maar laat ik me ook graag inspireren door vakgenoten op social of in reallife. Sinds januari 2019 mag ik mezelf Ambassadeur van Dermalogica noemen, een enorme eer en titel die je enkel krijgt wanneer je voldoet aan een aantal strenge eisen. Denk bijvoorbeeld aan het behalen van een Expert-status met het afronden van het totaalpakket aan opleidingen aan het National Dermal Institute. Daarnaast ga je de verplichting aan om minimaal vier keer per jaar op training te gaan om je kennis up-to-date te houden.

#nofilter

Ben ik tegen cosmetische ingrepen? Nee hoor! Ieder spiegelbeeld verdient een oprechte glimlach. Hoe mooi ik een optimaal natuurlijk resultaat ook kan behalen, soms wil een klant nu eenmaal een stapje verder gaan. Een direct gevolg van het ‘perfecte’ uiterlijk in de digitale wereld zoals Instagram. Ik ben van mening dat we eerst de natuurlijke schoonheid moeten optimaliseren. Maar als dit niet voldoende is voor de klant, dan kijken we samen naar andere mogelijkheden. Dat kan ook gewoon bij ons in de salon. Mijn motto is wel: Zorg goed voor jezelf dan heb je geen filter nodig.

It’s time

De tijd is rijp om mezelf aan een vakjury te laten zien. Superspannend, maar ik ben er klaar voor. En ik heb er ongelofelijk veel zin in. Sterker nog: ik kan niet wachten om de vakjury te ontmoeten. Liefst bij mij in de stoel. Want dan ben ik op mijn allerbest!

Liefs Marieke

Duimen!

Ik houd jullie de komende maanden met regelmaat op de hoogte van de vakwedstrijd. De eerste stap is gezet: mijn inzending is verstuurd. Duimen jullie mee?